CONFIDENT GABRIELA SUTVARKYTA2 (1)

Kontinentalseng

En kontinentalseng er opbygget af flere lag elastik og madrasser, hvilket giver en ekstra føjelig og luksuøs fornemmelse. Sengen består af en boxmadras med ramme og springfjedre i bunden, en springmadras med ekstra fjedre i midten og en topmadras i toppen.

ROYAL CROWN SUTVARKYTAS copy (1)

Elevationssenge

En elevationsseng kan enten være bygget op som en kontinentalseng eller en rammeseng. Forskellen er, at sengen er udstyret med en elektrisk motor, der gør det muligt at hæve og sænke sengen i hoved- og fodenden.

Premium-Ramsäng-beige (1)

Rammeseng

En rammeseng består af en boxmadras og en topmadras. En rammeseng kan opleves som lidt mere stabil end en kontinentalseng. Denne type seng passer til dig, der ønsker en lidt mere stabil seng og en fastere følelse, eller dig, der vejer lidt mere.

Valg af den rigtige hårdhed

Det här behöver du tänka på när du väljer hårdhet på din säng

Blød

Hårdhed Blød er velegnet til personer, der vejer 50-60 kg. Dog er blødt ikke noget at anbefale, hvis man ikke kan lide rigtig bløde senge. Blød er mere for lettere personer, som er store i kroppen.

Medium

Hårdhed Medium passer til generelt personer, der vejer
ca. 50-85 kilo.

Det kan også være en fordel, hvis du:
vejer mellem ca. 70-100 kg og altid sover på maven.

Fast

Hårdhed Fast passer til generelt personer, der vejer
ca. 85-115 kg.

Det kan også være en fordel, hvis du:
vejer over 115 kg og altid sover på ryggen, eller hvis du
vejer ca. 70-85 kg og altid sover på maven.

Ekstra fast

Hvis du vejer over 115 kg, anbefaler vi dig i første omgang at vælge en fast eller ekstra fast rammeseng. Det skyldes, at rammesenge opleves som mere stabile end kontinentalsenge og også giver bedre støtte til din krop. Hvis du alligevel ønsker en kontinentalseng, anbefaler vi, at du vælger en elastik, der er ekstra fast.

Medium / Fast

En kombination af medium og fast. I er to, der skal sove i sengen, og begge har brug for forskellige hårdheder. Denne kombination er, at den ene side er medium, og den er fast.

Fast / Ekstra fast

En kombination af Fast og Ekstra fast. I er to, der skal sove i sengen, og begge har brug for forskellige hårdheder. Denne kombination er, at den ene side er Fast og den anden er Ekstra fast.

Valg af madras

Se vores film om valg af madras

Føler du dig stadig usikker?

Bare rolig, vi tilbyder at foretage hårdhedsskift på din seng gratis inden for 60 dage efter, at du har modtaget din seng. Du skal selv sørge for og betale fragten til og fra fabrikken på 2500,-, efter 60 dage tillægges omkostninger + fragtomkostninger. (Kontakt support for prisforslag). Ved hårdhedsskift genbruger vi stofbetrækket og blødmaterialet i sengen.

Vedligeholdelse af sengen

Pas godt på din seng med disse enkle tips og tricks, så vil din seng betjene dig i en længere periode.

For at få din seng til at se godt ud og holde formen skal du vedligeholde din seng ved at vende topmadrassen 1-2 gange om måneden og mellemmadrassen hver 3. måned. Topmadrassen skal vende fra side til side og hovedenden til benenden. Mellemmadrassen vendes på samme måde som topmadrassen, hvis den har samme hårdhed. Ved forskellige hårdheder skal du vende fra hovedenden til benenden.

Topmadras 1-2 gange om måneden.
Mellemmadrassen hver 3. måned.

Få din seng til at følge kroppen

Din kropp mår bäst med rätt hårdhet

Vidste du, at vi sover ca. 1/3 af vores liv, og for at din krop skal have det godt og støtte de rigtige steder, når du sover, skal man være omhyggelig med, hvilken hårdhed man har på sin seng. Hvilken seng, der er bedst for dig, afhænger altså af, hvordan din krop ser ud, og hvilken sovestilling du foretrækker.  Din vægt har naturligvis også indflydelse på dette valg.

Med fasthed mener vi, hvor blød eller fast madrassen er.  En seng, der er for blød, gør, at din krop ikke får den støtte, den har brug for. Din rygrad og dine led belastes ujævnt, og du får fornemmelser, som gør, at du skifter stilling ofte, hvilket medfører, at din nattesøvn forstyrres.

Hvis du sover i en for hård seng, vil du få tryk på skuldre og hofter, samtidig med at støtten til lænd og talje udebliver. Det gør, at du sover ubehageligt og bevæger dig mere end normalt.
I en for hård seng får du tryk på skuldre og hofter, samtidig med at støtten til lænd og talje udebliver. Resultatet er, at du forstyrrer søvnen, når du har brug for at vende dig oftere, og din ryg får ikke samme støtte.

Hvis du har den rigtige seng, dvs. hårdhed, vil din krop få støtte og aflastning, og din rygrad får hvile i en aflastende stilling.

Korrekt sengelængde
Noget, man ikke tænker på, er sengens længde, normalt er vores senge 200 cm lange. Men hvis du er en lang person, skal du måske overveje at tage en seng på 210 cm. Why? -Jo man anbefaler, at man mindst har 10 cm til gode over hovedet og 10 cm mellem fødderne og sengekanten. Hvis du er længere end 190 cm, anbefaler vi 210 cm, så du kan strække dig ordentligt ud, uden at fødderne stikker ud af sengen.

Hvis du vil købe en dobbeltseng, kan du også kombinere hårdhederne. Det kan være en god idé at lave to om, som skal sove i samme seng.

Pocket zoner

Ett pocketsystem som är indelat i olika zoner.

Vores senge findes i forskellige zoner, dvs. at elastikkerne er inddelt i forskellige zoner. Disse zoner er tilpasset kroppens anatomi og giver mere eller mindre støtte langs madrassens længde. Det er ikke nødvendigvis, at 7 pocketzoner er bedst, det er det, din krop er vant til. Hvis du har en seng, der tilpasser sig efter din krop, vil du få en god søvn, og disse zoner kan hjælpe dig med at få en bedre søvn, men også at den former sig bedre efter din krop.

7 zoner
De fleste af vores senge har 7-zoners pocketfjedre: De former sig bedre efter din krop, men giver også zonerne mindre støtte i hoved/skuldre og hofteparti og giver samtidig mere støtte ved taljen og lænden, så din ryg bliver helt ret, når du sover på siden.

5 zoner
Her er der 2 færre zoner, dvs. man har slået både overkroppen og taljens zoner sammen samt lårenes og knæenes zoner. 5 pocketzoner passer til dig med lidt bredere talje og hofter. Det kan naturligvis også passe til andre, så man skal ikke udelukke 5 zoner bare for det.

3 zoner
Her har vi slået flere zoner sammen, så der kun er 3 tilbage. Disse zoner inddeles og tilpasses efter din overkrop, hofter og ben.

Udenzoner
Har vi ganske enkelt ingen zoner, men består af en enkelt stor zone. Det gør, at elastikkerne giver lige meget modstand over hele sengen, hvilket nogle foretrækker at sove med. Disse senge kan også give kroppen en god smidighed.

Vi anbefaler
Hvis du er i tvivl om, at du skal forbi vores butik i Valskog for at finde den seng, der passer dig bedst, kan du prøve de forskellige hårdheder og vælge, hvor mange zoner der passer dig bedst.